Evelyn Counselling

Stresscounselling en EMDR trauma verwerking

Ik ben Evelyn van der Stok en ik ben Stress- en Traumaverlosser. In 2008 ben ik me gaan verdiepen in allerlei vormen van stress en wat je kunt doen om dit aan te pakken en te voorkomen. Hiervoor heb ik de HBO opleiding stress-counsellor gevolgd en sinds 2012 heb ik een eigen praktijk. Ik wil volwassenen en jongeren graag begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling en veranderingsprocessen. Ik vind het heel belangrijk dat iemand zichzelf kan zijn en zich op zijn gemak voelt, wie je ook bent of wat je achtergrond is. Je focussen op het NU en wat je wel hebt en kunt is een kunst op zich dat vind ik het mooie aan counselling. Doelen bereiken en uitdagingen aangaan. Ik help mensen hun opvattingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Positief denken kun je leren en soms ligt het antwoord vlak voor je neus, daar kan ik heel enthousiast van raken. Ik ga voor transformatie, mocht je je dus bij mij aanmelden dan verwacht ik van je dat je je 100% inzet, alleen dan kunnen we echt aan de slag.

Als counsellor help ik je onder andere; Positief denken - De negatieve cirkel te doorbreken - Erachter komen en weten wat jij zelf wilt - Een volgende stap te zetten - Durven te dromen - Jouw doelen te bereiken. Ik pas me aan aan degene die tegenover mij zit, zo ziet elk behandeltraject er anders uit.

Sinds een aantal jaar ben ik mij aan het verdiepen in de problematiek rondom trauma's. Daarvoor heb ik ondertussen meerdere EMDR opleidingen gevolgd zodat ik EMDR kan toepassen als vaardigheid in mijn praktijk.

Ik heb een persoonlijke missie en dat is Nederland Traumavrij. Dit komt omdat ik in 2008 zelf een PTSS (post traumatische stress stoornis) heb opgelopen. Ik vond het in het begin heel moeilijk om erover te praten, laat staan hulp te zoeken, dat stelde ik steeds uit omdat ik er niet aan wilde. Uiteindelijk kon het niet langer en ben ik toch hulp gaan zoeken, en wat ben ik daar nu blij mee! EMDR was voor mij de bevrijding van mijn trauma en dit maakte zoveel indruk op me dat ik deze techniek zelf ook wilde leren beheersen. Ik kan wel zeggen dat EMDR op dit moment een grote passie van me is geworden.

Door van mijn eigen shit mest te maken heb ik er dus zelfs mijn missie van gemaakt;

Nederland Traumavrij.

Je hoeft niet met een trauma of stress te blijven rondlopen. Zoek hulp, ook al is dat moeilijk, bedenk wat het je zou opleveren.

Hoe zou het zijn als je je weer beter voelt, niet meer die beelden steeds voor je ziet, er niet meer van wakker wordt, je niet meer overal steeds op je hoede hoeft te zijn, er niet meer mee rondloopt.... Hoe zou het zijn als je gewoon weer lekker kunt ontspannen? Dat is precies waar ik met jou aan wil werken.

Trauma's kunnen zware lasten zijn die continue jouw geluk in de weg zitten. Door je trauma met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) te verwerken kan de impact van een trauma verminderen of zelfs verdwijnen. Daardoor ben je in staat weer meer van het leven te genieten! Kijk bij het kopje EMDR voor meer informatie hierover. Heb je specifieke vragen neem dan gerust contact met me op.

Ik ben aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counseling (ABvC) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Het doel van deze verenigingen is om de belangen van haar leden en die van de cliƫnten van haar leden te behartigen. Om professionaliteit te waarborgen stellen deze verenigingen kwalitatieve- en opleidingseisen. De klacht- en tuchtregeling vallen eveneens onder deze organisaties. Voor meer informatie zie www.abvc.nl & www.rbcz.nu