Evelyn Counselling

Stresscounselling en EMDR trauma verwerking

Ik ben Evelyn van der Stok (1974), Registercounsellor® en gespecialiseerd in het behandelen van stress en trauma’s. In 2008 ben ik me gaan verdiepen in allerlei vormen van stress en wat je kunt doen om dit aan te pakken en te voorkomen. Hiervoor heb ik de HBO opleiding stress-counsellor gevolgd en sinds 2012 heb ik een eigen praktijk. Ik wil (Jong)volwassenen graag begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling en veranderingsprocessen(transformatie). Ik vind het heel belangrijk dat je jezelf kan zijn, je op je gemak kunt voelen, wie je ook bent of wat je achtergrond is. Je focussen op het NU en wat je wel hebt en wel kunt is een kunst op zich dat vind ik het mooie aan mijn werk. Doelen bereiken en uitdagingen aangaan. Ik help jou je opvattingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Positief denken kun je leren en soms ligt het antwoord vlak voor je neus, daar kan ik heel enthousiast van raken. Ik ga voor transformatie, mocht je je dus met mij willen gaan werken dan verwacht ik van je dat je je 100% inzet en volledig commit bent aan jezelf en het proces waar we samen instappen, alleen dan kunnen we echt aan de slag. We doen het samen. Omdat ik het belangrijk vind dat er een wederzijdse klik is heb ik een telefonische kennismaking en die kost je niets meer dan je tijd. Daarin kun al je vragen stellen en kan ik goed inschatten of ik de persoon ben die jou kan helpen.

Waar ik je mee kan helpen o.a.; Het verwerken van trauma's, heftige gebeurtenissen een plekje geven, negatieve patronen /gedrag die daarmee te maken hebben inzichtelijk maken en begrijpen. Positief omdenken - De negatieve cirkel te doorbreken - Erachter komen en weten wat jij zelf wilt - Een volgende stap te zetten - Durven te dromen - Jouw doelen scherp te stellen en te bereiken. Ik pas me altijd aan aan degene die tegenover mij zit, zo ziet elk behandeltraject er weer anders uit.

Sinds een 2013 ben ik mij aan het verdiepen in de problematiek rondom trauma's (ofwel heftige gebeurtenissen) Daarvoor heb ik ondertussen meerdere EMDR opleidingen gevolgd zodat ik EMDR kan toepassen als vaardigheid en specialiteit in mijn praktijk.

Ik heb een persoonlijke missie en dat is Nederland Traumavrij. De aanleiding hiervoor is mijn eigen PTSS (post traumatische stress stoornis) die ik in 2008 opliep. Ik vond het in het begin heel moeilijk om erover te praten, ik ontkende dat ik het had en stak mijn kop in het zand, laat staan dat ik hulp ging zoeken, dat stelde ik steeds uit omdat ik er niet aan wilde. Uiteindelijk ging het steeds slechter met me en kreeg ik steeds meer last van de PTSS. Het ging zo niet langer en ik moest echt hulp gaan zoeken. Het traject wat ik ben aangegaan was intensief, en ik wist dat het me veel energie en tijd zou gaan kosten, maar wat ben ik daar nu blij mee! EMDR was voor mij de bevrijding van mijn trauma en dit maakte zoveel indruk op me dat ik deze techniek zelf ook wilde leren beheersen. Ik kan wel zeggen dat EMDR op dit moment een grote passie van me is geworden.

Door van mijn eigen shit, mest te maken heb ik er nu zelfs mijn missie van gemaakt;

Nederland Traumavrij

Ik gun het jou ook om je weer lekker in je vel te voelen. Je hoeft niet met je sh*t blijven rondlopen. Zoek hulp, ook al is dat moeilijk, bedenk wat het je zou opleveren.

Hoe zou het zijn als je je weer beter voelt, niet meer die beelden steeds voor je ziet, er niet meer van wakker ligt, je niet meer overal steeds op je hoede hoeft te zijn, het niet steeds altijd op de achtergrond aanwezig is? Hoe zou het zijn als je gewoon weer kunt ontspannen, rustig kan slapen, en relaxed in je lijf voelt? Dat is precies waar ik met jou aan wil werken. Je eerste stap kan een berichtje aan mij zijn.

Trauma's (of heftige gebeurtenissen) kunnen zware lasten zijn die continue jouw geluk in de weg zitten. Door je trauma met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) te verwerken kan de impact van een trauma verminderen of zelfs verdwijnen. Daardoor ben je in staat weer meer van het leven te genieten! Kijk bij het kopje EMDR voor meer informatie hierover. Heb je specifieke vragen neem dan gerust contact met me op.

Kijk ook eens op mijn andere website; www.traumavrij.nl

Wat doe ik nog meer…

In 2018 en 2019 ben ik met veel plezier actief geweest als Teamcoach bij 365 dagen succesvol, zowel online als op de jaardagen. In 2016 en 2017 was ik deelnemer van het jaarprogramma. De methodiek die daar wordt toegepast, verwerk ik regelmatig in mijn sessies (o.a.de 13-stappen, kernwaarden, verlangen, ikigai, mantra, ik ben de baas etc.)

Verder geef ik regelmatig workshops in binnen- en buitenland, ook ben ik in te huren voor jouw workshops. Binnenkort start ik weer met het geven van de workshop EMDR en Familieopstellingen, een bijzonder mooie combinatie van deze twee technieken.

Ik werk als therapeut samen met de talentvolle Niki van Callandt - Artiest en Choreografe. Samen werken wij aan bijzondere en creatieve projecten. Binnenkort komt er een eerste documentaire uit over ons project waarin te zien is hoe we trauma verwerken tot dans:From Trauma to Art. Op mijn Facebook pagina vind je over al deze onderwerpen meer informatie.

Opleidingen mbt tot Counselling;

HBO Integrale Traumacoaching - Alba Academie

HBO Hoogsensitiviteit - Con Amore

HBO Psychosociale Basiskennis - Civas

Oplossingsgerichte therapie - Civas

HBO Register Stresscounsellor ® - Stichting Counselling Nederland

Beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Het doel van deze verenigingen is om de belangen van haar leden en die van de cliënten van haar leden te behartigen. Om professionaliteit te waarborgen stellen deze verenigingen kwalitatieve- en opleidingseisen. De klacht- en tuchtregeling vallen eveneens onder deze organisaties. Voor meer informatie zie www.abvc.nl & www.rbcz.nu